21.4.2019

Kaufland predáva uhorky bez plastových fólií

Uhorky nájdete na regáloch obchodného reťazca Kaufland bez plastových fólií, čím Kaufland chráni životné prostredie. Týmto spôsobom sa obchodný reťazec vyhne produkcii 15 ton plastového odpadu ročne.

Plastové fólie od uhorkových šalátov končia v odpadoch, pričom sa tieto obaly nedajú ďalej recyklovať. Práve voči tomuto problému prišiel Kaufland s jednoduchým riešením a tým je práve koniec takémuto druhu balenia. Po novom, nájdete BIO uhorky označené ekologickou samolepkou.

"Tým, že budeme predávať uhorky, ktoré nebudú zabalené vo fólii, sa na Slovensku ročne vyhneme produkcii 15 ton plastu. Slovenské uhorky sme začali predávať bez fólie už od marca," upresnil riaditeľ nákupu spoločnosti Kaulfand, Richard Bendík.

Pre udržanie, čo najvyššej kvality sa Kaufland rozhodol optimalizovať proces, čím sa čas distribúcie uhoriek na jednotlivé predajne výrazne skráti. "Uskutočnili sme množstvo testov, ktoré zaručujú že ponúkané nezabalené uhorky budú v tej najvyššej kvalite aj bez plastovej fólie. Eliminácia plastových obalov je pre nás dlhodobou prioritou, a tejto téme sa chceme aktívne venovať aj naďalej," potvrdil Bendík.

Obchodný reťazec Kaufland oznámil, že do konca roka 2019 má v pláne vyradiť plastové nápojové slamky a jednorázovo použiteľný plastový riad.

Minimalizácia plastového odpadu, ale aj vzdelávanie v oblasti ekológie a recyklácie odpadov sa snaží Kaufland cieliť predovšetkým aj na svojich zákazníkov. "Veríme, že ak sú zákazníci dostatočne informovaní o ekologickejších alternatívach, je väčšia pravdepodobnosť, že zmenia svoje nákupné správanie. Preto má v Kauflande zákazník už niekoľko rokov možnosť odovzdať druhotné suroviny, ako sú plasty, papier, použité baterky, žiarovky a malé elektrospotrebiče." dodala Lucia Langová, hovorkyňa spoločnosti Kaulfand Slovensko.

Či už sa jedná o predaj uhoriek bez plastových fólií, jednorázového plastového riadu alebo plastových slamiek, každým takýmto krokom prispieva spoločnosť Kaulfand k riešeniu problému znečistenia životného prostredia.